AnalogBo's Hjørne

AnalogBo's Hjørne

WYRE RIAA

Nye konstruktionerPosted by AnalogBo Tue, June 05, 2012 22:34:05

Gennem mit arbejde har jeg set rigtig mange forskellige måder at konstruere forstærkere på og ladet mig inspirere af det.

Nelson Pass citerer Einstein for ”Things should be made as simple as possible, but not any simpler”, og Nelson Pass fortsætter: ”Minimalisme udøver en stærk æstetisk tiltrækning og det er rimeligt at tro at færre komponenter i signalvejen gør, at mere information kommer igennem med mindre farvning af lyden. (Nelson Pass, Arch Nemisis http://www.passdiy.com/pdf/ARCH%20NEMESIS.pdf)

Jeg er tilhænger af denne filosofi. Hvis man vælger gode komponenter og tager sig tid til at kontrolmåle og sortere dem, er det ikke nødvendigt med selvkorrigerende mekanismer og modkoblinger som skal opveje variationer i komponentværdier. Når jeg har konstrueret forstærkere, har jeg generelt lavet enkle konstruktioner og jeg har opnået rigtig gode resultater med den fremgangsmåde.

WYRE RIAA forstærkere bygget efter samme princip – få komponenter og ingen modkobling.

Til forstærkningen af det svage signal fra en pickup bruger jeg nogle meget lineære og ekstremt støjsvage transistorer. Til selve RIAA-korrektionen har jeg valgt polystyren kondensatorer. Desværre er mange holdt op med at bruge denne komponent, for de produceres i dag kun få steder og er derfor ret dyre. Men når man kun bruger få komponenter er der råd til at bruge de allerbedste. Transistorer, kondensatorer og modstande bliver målt og udvalgt for at sikre korrekt RIAA-korrektion og fuldkommen kanalbalance.

Signalet forstærkes og korrigeres i henhold til RIAA-normen, men bevarer sin integritet fordi det kun skal passere få komponenter.

Ved afspilning af gode optagelser kommer lyden til at stå knivskarpt og både dynamikken og luftigheden i optagelsen er bevaret så det er muligt både at lytte til helheden og at lytte efter enkelte instrumenter.

WYRE RIAA bygges på bestilling og tilpasses din pickup. Se hvordan du kan erhverve en WYRE RIAA forforstærker her